Zoekmachine adverteren

Wat is zoekmachine adverteren en wat zijn de mogelijkheden?

Google Ads (voorheen Google AdWords) is een advertentieplatform van Google waarmee je gekwalificeerd en waardevolle bezoekers naar jouw website leidt. Google advertenties zijn, mits goed ingericht, enorm effectief. De klant zoekt namelijk actief naar de product of dienst die jij aanbiedt.

Google advertenties

Google is de grootste zoekmachine ter wereld met een divers aanbod advertentiemogelijkheden.

LEES MEER

Bing advertenties

Bing is een zoekmachine die veel adverteerders vergeten. Het biedt veel mogelijkheden!

LEES MEER

Remarketing

Bereik bezoekers die je website eerder hebben bezocht maar nog geen aankoop of aanvraag hebben gedaan.

LEES MEER

Google advertenties (SEA)

Het doel van tekstadvertenties is betere online vindbaarheid en een verhoogd rendement. Het is als bedrijf belangrijk om goed vindbaar te zijn. Adverteren in het zoeknetwerk van Google levert snel extra websiteverkeer op. Vele malen sneller dan SEO optimalisatie, waarbij het een traject van de lange adem is.

Tekstadvertenties (SEA)

Bij een tekstadvertentie wordt er op basis van bepaalde zoektermen een advertentie getoond. Wij laten deze zoektermen, de advertenties en landingspagina’s goed op elkaar aansluiten. Zo zorg je voor relevantie en speel je in op de behoefte van de gebruiker. In het voorbeeld hiernaast hebben de tekstadvertenties een blauwe omlijning.

Productadvertenties (Google Shopping)

Google Shopping is een uitgelezen manier om je producten aan jouw doelgroep te tonen. We verhogen het aantal bezoekers op de productpagina’s en je producten worden vaker vertoond op basis van relevante zoektermen. In het voorbeeld hebben de productadvertenties een oranje omlijning.

De voordelen van zoekmachineadvertenties

✓ volledige controle over budget en de termen waarop je adverteert;
✓ uitgebreide mogelijkheden: bereik je doelgroep o.a. op basis van apparaat, locatie, taal & interesse;
✓ bereik de juiste persoon, op de juiste plaats en op het juiste moment;
✓ duidelijke rapportage & inzicht in ROI.

Andere mogelijkheden met Google Ads

Naast het adverteren op zoekwoorden biedt Google Ads (voorheen Google AdWords) vele andere mogelijkheden. Via het advertentieplatform van Google is het mogelijk om te adverteren op YouTube & het partnetwerk van Google met display banners. Hiermee is het mogelijk om te adverteren op grote websites als nu.nl.

Banner & video adverteren

Via het advertentieplatform van Google is het mogelijk om te adverteren op YouTube & het partnetwerk van Google met display banners. Hiermee is het mogelijk om te adverteren op grote websites als nu.nl.

LEES MEER

YouTube & Gmail advertenties

Google Ads biedt de mogelijkheid om te adverteren op YouTube & Gmail. Deze advertentiemogelijkheid wordt ook wel ‘’discovery ads’’ genoemd. Discovery ads werken op basis van remarketing (gebruikers die je website al eens hebben bezocht) of op basis van specifieke doelgroepen. YouTube biedt een breder scala aan advertentiemogelijkheden, bezoek voor meer informatie onze pagina over YouTube adverteren, we helpen je graag!

NEEM CONTACT OP

Hulp nodig bij adverteren in zoekmachines?

We helpen je graag verder!

Neem contact op >

Andere diensten

Bing advertenties

Google is nog altijd de grootste zoekmachine. Bing is een zoekmachine die veel wordt vergeten, maar zeker relevant is om advertenties op te vertonen. Omdat Bing vaak over het hoofd wordt gezien, biedt Bing veel kansen. Het binnenhalen van verkeer is vaak goedkoper en het verkeer presteert ook nog eens erg goed. De concurrentie op het advertentieplatform ligt simpelweg lager. Door de lage klikkosten zien we bij veel klanten een beter rendement dan bij Google.

Het voordeel van Bing ads is de importeermodule vanuit Google Ads. Het is redelijk eenvoudig om de advertenties uit bestaande Google accounts te importeren. Hierdoor kan je op beide kanalen dezelfde boodschap uitdragen.

NEEM CONTACT OP

Remarketing

Bezoekers die je website al eens hebben bezocht maar nog geen aanvraag of aankoop hebben gedaan, kan je eenvoudig bereiken met Remarketing advertenties. Je kent het vast wel, je zit lekker rond te neuzen naar sneakers en een dag later ontvang je advertenties van sneakers. Remarketing is een succesvolle manier om mensen die interesse hebben getoond om te zetten naar klanten. Deze remarketing campagnes hebben, mits goed geconfigureerd, een hoog rendement. De populairste vormen van remarketing zijn banners & YouTube advertenties

NEEM CONTACT OP

Adverteren op marktplaatsen

Een alternatief voor Google Shopping zijn advertenties op marktplaatsen zoals bol.com & amazon. Profiteer mee van de enorme hoeveelheid bezoekers op deze platformen en verhoog je omzet! WeBoost Online heeft ruime ervaring met het opzetten van het productaanbod op deze platforms. Via geautomatiseerde tools zorgen we ervoor dat je producten, prijzen en voorraad altijd up-to-date is.

MEER INFORMATIE

Onze aanpak

Wil je bovenaan in zoekmachines en je websiteverkeer een boost geven? We helpen je graag! Indien je al in het bezit bent van een advertentieaccount op Google of Bing, voeren we een gratis scan uit om de verbeterpunten in kaart te brengen. Nog niet begonnen met adverteren? We richten het advertentieaccount voor je in en bouwen een structuur die zorgt voor een rendementsverhoging.

Website advies

Het succes van online adverteren wordt mede bepaald door de kwaliteit van je website. Als de advertenties van hoge kwaliteit zijn, maar de website niet goed genoeg is, zal het rendement niet toenemen. Het is erg belangrijk dat de landingspagina goed aansluit bij de inhoud van de advertentie, om de bezoeker zo relevant mogelijk te laten landen. Hierdoor neemt de kans op een aankoop of aanmelding enorm toe. WeBoost Online geeft bij advertentietrajecten standaard vrijblijvend website advies, om zo de succeskans van de campagnes te maximaliseren.

Google Ads uitbesteden?

Op zoek naar een professioneel online marketing bureau om jouw Google advertenties uit te besteden? Of denk je erover na om te starten met Google Ads? Laat je campagnes door professionals onder de loep nemen. We helpen je graag met het bereiken van het maximaal haalbare resultaat.

Het doel is altijd om meer omzet te behalen met Google Ads. WeBoost Online stuurt hierbij altijd op resultaat. We zetten campagnes op en optimaliseren deze doorlopend. De resultaten krijg je te zien in overzichtelijke rapportages.

NEEM CONTACT OP

Neem vrijblijvend contact op