Zoekmachineoptimalisatie

Waarom zoekmachineoptimalisatie? 

✓ het maakt je online beter zichtbaar;
✓ het versterkt je marketingmiddelen; 
✓ je betaalt geen advertentiekosten;
✓ we maken alle factoren inzichtelijk in een dashboard.
 

Boost je websiteverkeer met SEO.

Zoekmachineoptimalisatie, ook wel bekend als Search Engine Optimization (SEO), wordt gebruikt om websites hoger binnen de zoekresultaten van zoekmachines te laten komen. Door jouw website goed te optimaliseren op het gebied van content, techniek en andere rankingsfactoren laten we jouw website groeien in de resultaten. Daarmee zorgen we voor groei in je websiteverkeer en voor een impuls in leads en omzet. 

Ontdek op deze pagina meer over SEO of neem vrijblijvend contact op.


Ontdek SEONeem direct contact op

SEO succesformule

Technische SEO

Leg de basis met een goede techniek

LEES MEERr

Content optimalisatie

Content met de juiste zoekwoorden

LEES MEER

Autoriteit

Bouw aan je online autoriteit met linkbuilding

LEES MEER

Technische SEO

De techniek van je website is enorm belangrijk. Een Formule 1 auto kan een fraai design en het beste chassis hebben, maar zonder krachtige motor zal deze auto nooit kampioen worden. Dit geldt ook voor SEO. Je website kan er prachtig uitzien, maar als techniek niet goed voor elkaar is, zal je nooit hoog scoren in zoekmachines.

LAADSNELHEID

Het is van essentieel belang dat de webpagina’s snel worden geladen. Mensen willen snel navigeren en haken af als een website traag is. Google wil gebruiksvriendelijke websites, dus Google geeft snelle websites de voorkeur.

LOGISCHE NAVIGATIE

Gebruiksvriendelijkheid is belangrijk voor zoekmachines. Zorg ervoor dat de bezoeker vindt waar hij of zij naar op zoek is. Je wil er zeker van zijn dat de belangrijkste pagina’s van je website binnen een paar klikken goed vindbaar zijn.

EEN GOED LEESBARE WEBSITE

Je kan Google een handje helpen door een XML Sitemap in te dienen, hiermee geef je aan hoe je website gestructureerd is. Zorg ervoor dat je website geen 404 pagina’s bevat, dit zijn pagina’s die niet werken.

Content optimalisatie

Zonder creatieve en hoogwaardige content zal je technisch perfecte website alsnog niet hoog scoren in Google. Het optimaliseren van de content op je website is cruciaal voor een hoge SEO score. Content optimalisatie gaat verder dan het schrijven van fijn leesbare en interessante teksten. Google leest je website als een boek, de structuur en opbouw van content moet dus goed op orde zijn.

ZOEKWOORDEN

WeBoost Online start content optimalisatie altijd met zoekwoordenonderzoek. Welke zoekwoorden zijn voor jouw doelgroep? Op basis van dit onderzoek geven we advies over de te optimaliseren pagina’s. Het werkt tegenwoordig niet om je website vol te gooien met zoekwoorden, maar het is wel belangrijk om de belangrijkste zoekwoorden op de juiste manier terug te laten komen op je website.

META DATA

Metadata is de manier waarop jouw zoekresultaat in de zoekresultatenpagina van Google, Bing of andere zoekmachines wordt vertoond. De metadata bestaat uit: meta titel, meta URL en de meta beschrijving. Elke pagina van je website dient unieke en onderscheidende metadata te bevatten, dit verhoogt de kans op extra websiteverkeer. Het kan een hele klus zijn om alle meta data te vullen, maar onze ervaring leert dat het bijdraagt.

STRUCTUUR

Zoekmachines bekijken je website op structuur om je website te ontdekken. Naast de manier waarop de hoofd- en subcategorieën op de website zijn ingedeeld, is het ook belangrijk om de teksten zelf goed in te delen. Google leest je website als een boek, het is belangrijk dat om de structuur op de juiste manier op te zetten. De titels titels en paragrafen moeten relevant zijn en dienen aan te sluiten bij de content.

SEO Autoriteit

De autoriteit van je website is een belangrijke rankingsfactor voor Google. Autoriteit draait voornamelijk om het aantal links naar je website. Dit wordt ook wel linkbuilding genoemd. Linkbuilding wordt ingezet om zoveel mogelijk kwalitatieve en relevante websites naar jouw website te laten verwijzen.
Het opbouwen van kwalitatief hoogwaardige links is een tijdrovende klus. WeBoost Online helpt je met het opbouwen van een natuurlijk linkprofiel.

Hoe gaan we aan de slag?
• Nulmeting: een analyse van de autoriteit en het huidige linkprofiel
• Concurrentieanalyse: hoe ziet het linkprofiel van de concurrent eruit en hoe verhoudt zich dit tot jouw linkprofiel?
• Plan van aanpak: creatieve strategieën om het linkprofiel uit te breiden
• Benaderen van partners: we nemen het linkbuilding proces graag uit handen

Zoekmachinemarketing

Als we het in de online marketing wereld hebben over zoekmachinemarketing dan gaat het over zoekmachineoptimalisatie (SEO) & zoekmachine adverteren (SEA). Elk onderdeel heeft zijn eigen voor- en nadelen. SEO is gratis, SEA is betaald. SEO is een traject van de lange adem, met SEA ben je direct zichtbaar en verhoog je je websiteverkeer ineens.
Een combinatie van SEO & SEA levert vaak goede resultaten op. Naast de SEO scan bieden we ook een SEA scan aan, bekijk de zoekmachine adverteren pagina voor meer informatie over SEA.

Meer informatie over SEA

Neem vrijblijvend contact op